Somon cu pesto

Ingrediente

  • 4 fileuri de somon
  • 200 gr pesto verde
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • 2 lămâi

FILE DE SOMON LA GRATAR CU SOS PESTO

Somonul și pesto merg foarte bine împreună și totul este incredibil de ușor de pregătit, mai ales dacă nu aveți mult timp la dispoziție. Tot ce aveți de făcut este să dezghețați somonul și să cumpărați un borcan de pesto. Daca însă vă pasionează gătitul și doriți ceva mai special puteți cumpăra file de somon proaspăt (chiar și peștele întreg ce trebuie filetat) și puteți încropi un sos de pesto verde proaspăt pregătit în casă. Este recomandat să cumpărați somon sălbatic, nu cel de crescătorie.
Mod de preparare
Încălziți cuptorul la 150 grade Celsius. Tăiați lămâile în jumătate.
Turnați puțin Ulei de măsline extravirgin din gama PREMIUM SELECTION pe un grătar de aragaz și prăjiți jumătățile de lămâie, câteva minute până ce capătă culoare.
Ștergeți fileurile de somon cu un șervețel uscat și ungeți-le cu pesto. Așezați-le pe o tavă unsă cu puțin ulei de măsline. Presărați deasupra puțină sare și piper. Dați la cuptor 15-20 de minute până ce peștele este gata.
Pesto îl puteți cumpără din magazine sau îl puteți face chiar la voi acasă!
Puteți servi somonul ca atare, cu suc de lămâie sau puteți adauga o garnitură precum piure de conopidă, morcovi sau țelină sau chiar cu legume la grătar.
Tot ce mai rămâne de făcut este să îi invitați pe cei dragi la masă și să vă bucurați împreună de preparatele gătite cu produsele Olive Boutique!